Portobello-beefburger met Japanse mayonaise en spekrösti
30 min bereidingstijd
10 min op de BBQ of grillpan
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Meng het gehakt met 1 ei en het paneermeel. Voeg de tabasco en de oregano toe en kneed het gehaktmengsel goed door. Vorm er met natgemaakte handen 4 burgers van. Bewaar de burgers tot gebruik afgedekt in de koelkast.
- Halveer de plakjes bacon of spek en omwikkel de rösti mini ermee. Bewaar ze eveneens afgedekt in de koelkast.
- Doe voor de mayonaise de wasabi, het laatste ei, de mosterd en het citroensap in een maatbeker. Zet er de staafmixer in. Schenk langzaam de zonnebloemolie erbij en pureer tot een lobbige mayonaise. Voeg naar smaak extra wasabi toe.
- Verhit de barbecue of grillpan. Bestrijk de burgers en de portobello’s met de olijfolie. Gril de burgers in 10 minuten en de portobello’s in 6-8 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Gril ook de rösti mini in 8-10 minuten goudbruin en gaar; leg ze eventueel in een grillschaal als je ze op de barbecue bereidt.
- Leg 4 portobello’s op de bolle kant en beleg ze met wat sla en de burgers. Verdeel er de komkommer en uiringen over. Schep er wat wasabimayonaise op en dek elke burger af met een tweede portobello.
- Serveer de portobello-beefburgers met de spekrösti en de rest van de wasabimayonaise.
Deze stoere runderburger gaat niet op een broodje maar tussen twee gegrilde portobello-paddenstoelen. Dat maakt ‘m behalve extra sappig ook koolhydraatarm.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 1415 kcal
- 115 g vet waarvan 21 g verzadigd
- 49 g koolhydraten
- 42 g eiwit
- 8 g vezels
- 4,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen